ДБР відкрило справу через скандальні "плівки Деркача" - ЗМІ
ДБР відкрило справу через скандальні "плівки Деркача" - ЗМІ

ДБР відкрило справу через скандальні "плівки Деркача" - ЗМІ

Державне бюро розслідувань відкрило справу через прослуховування нещодавно оприлюдненої розмови нібито між п'ятим українським президентом Петром Порошенком та колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом.

Відомство розслідуватиме можливе встановлення "прослушки" в кабінеті українського експрезидента. Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

У виданні, зокрема, оприлюднили витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань. У документі зазначається, що справу відкрили "за фактом незаконного використання технічних засобів отримання інформації, що, як наслідок, може заподіяти шкоду державним інтересам". 

ДБР взялося за "плівки Деркача"
Українська правда

Нагадаємо, позафракційний народний депутат України Андрій Деркач під час пресконференції 19 травня представив плівки, на яких нібито записані розмови тоді ще президента України Петра Порошенка, віцепрезидента США Джо Байдена і глави Держдепу Джона Керрі. Оприлюднені записи низької якості, але Деркач стверджує, що голоси на них належать саме американським урядовцям та колишньому українському президентові.

У штабі кандидата у президенти США Джо Байдена назвали аудіозаписи нібито його розмов із Порошенком "повністю відредагованими".

Порошенко своєю чергою також заявив, що аудіофайли є сфабрикованими і запідозрив Офіс президента у причетності до російської спецоперації, що має на меті зруйнувати двопартійну підтримку України в США.

Згодом ситуацію прокоментував й експопосл США в Україні Джон Гербст, заявивши, що "не бачить скандалу", оскільки над записом "хтось попрацював".

Відео "Плівки Деркача": розмову Порошенка і Байдена можуть кваліфікувати як держзраду 

Ексрегіонал Андрій Деркач оприлюднив кілька фрагментів аудіозаписів, на яких нібито розмовляють Порошенко і Джо Байден, який на той момент був віцепрезидентом США. Дехто із депутатів у парламенті заявив про здачу суверенітету України. А Зеленський заявив, що розмова "може бути кваліфікована як державна зрада".  

"Плівки Деркача": розмову Порошенка і Байдена можуть кваліфікувати як держзраду 
Джерело матеріала
loader
loader