Справа вбивства Гандзюк: Левін залишиться під вартою до липня
Справа вбивства Гандзюк: Левін залишиться під вартою до липня

Справа вбивства Гандзюк: Левін залишиться під вартою до липня

Печерський суд залишив підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна під вартою до липня.

Засідання суду відбулося лише за участі сторін через карантинні обмеження. Про це повідомив прокурор у справі Андрій Сенюк та адвокат Левіна Ігор Мокін, передає hromadske.

Прокурор просив суд залишити Левіна під вартою в ізоляторі тимчасового утримання СБУ. Адже так ризик втечі чи тиску на свідків буде мінімальний.

Водночас адвокати Левіна сказали, що ці ризики не обґрунтовані. Захист просив обрати запобіжний захід з можливості внесення застави.

Суд розглянув обидві сторони і залишив Левіна під вартою до липня без можливості внесення застави.

Хто такий Олексій Левін та у чому його звинувачують

  • Олексій Левін тривалий час перебував у міжнародному розшуку, однак 24 січня його таки затримали у Болгарії. Попри те, що підозрюваний змінив зовнішність, його вдалося ідентифікувати за відбитками пальців. У березні Левіна екстрадували з Болгарії в Україну.
  • 27 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника депутата облради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.
  • Однак активісти розкритикували завершення досудового розслідування у справі про напад на Гандзюк, заявивши, що до кінця розслідування ще три місяці, а "ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера".

Що відомо про вбивство Катерини Гандзюк: дивіться відео

 

Теги за темою
Новини України Суд розслідування Вбивство Кримінал Северин Трач
Джерело матеріала
loader
loader