Плівки Порошенка-Байдена: Екс-посли США заявили про спроби втягнути Україну в американську політику
Плівки Порошенка-Байдена: Екс-посли США заявили про спроби втягнути Україну в американську політику

Плівки Порошенка-Байдена: Екс-посли США заявили про спроби втягнути Україну в американську політику

Екс-посли США констатували спроби втягнути Україну в американську внутрішню політику у зв'язку з оприлюдненням запису телефонної розмови п'ятого президента Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джозефом Байденом. Про це повідомляється на сайті Атлантичної ради, куди входять колишні американські дипломати.

"Протягом багатьох років ми працювали над створенням і зміцненням американсько-українського стратегічного партнерства, створеного в 1996 році. Таким чином, ми розчаровані зусиллями щодо втягнення України у внутрішню політику Америки по мірі наближення президентських виборів у США в 2020 році", - зазначили колишні американські посли у своїй спільній заяві.

Вони переконані, що такі події спрямовані на послаблення відносин між Сполученими Штатами та Україною та не відповідають інтересам цих країн.

"Ми рішуче засуджуємо ці зусилля щодо розділення наших двох країн і закликаємо посадових осіб обох країн уникати кроків, які тільки підірвуть двосторонні відносини і відштовхнуть наші країни одна від одної", - відзначив посли.

Свої підписи під документом поставили колишні 1-й посол США в Україні Роман Попадюк, 3-й посол США в Україні Стівен Пайфер, 4-й посол США в Україні Карлос Паскуаль, 5-й посол США в Україні Джон Гербст, 6-й посол США в Україні Вільям Тейлор, 7-й посол США в Україні Джон Теффт, 9-й посол США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. Деркач стверджував, що "плівки" він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У зв'язку з оприлюдненням запису розмови п'ятого президента України з Байденом Офіс генпрокурора завів на Порошенка справу про "державну зраду".

Крім того, організацію прослуховування розмови п'ятого президента Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джозефом Байденом почало розслідувати ДБР.

 

Теги за темою
Джо Байден Петро Порошенко
Джерело матеріала
loader
loader