Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися правил карантину - прем'єр-міністр
Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися правил карантину - прем'єр-міністр

Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися правил карантину - прем'єр-міністр

Під час карантину уряд України планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей.

Вони також інформуватимуть людей щодо правильного носіння масок, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування. Про це у вівторок, 26 травня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

"Протистояти пандемії коронавірусу - це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несе COVID-19, та не наражали ризику оточення. Для цього уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей", - написав він.

Глава уряду зазначив, що ініціатива, як залучити громадян до спільної справи, з’явилася в Італії. В країні, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії.

"І яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом. Ідею вже підтримав президент, а реалізувати її зможе Міністерство соціальної політики", - резюмував Денис Шмигаль.

Протистояти пандемії коронавірусу — це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку...

Опубликовано Денис Шмигаль Вторник, 26 мая 2020 г.

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що сім областей України не готові до пом’якшення карантину. А саме: Донецька, Луганська, Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader