Доба в ООС: Бойовики 16 разів обстріляли українські позиції, застосовуючи заборонене озброєння
Доба в ООС: Бойовики 16 разів обстріляли українські позиції, застосовуючи заборонене озброєння

Доба в ООС: Бойовики 16 разів обстріляли українські позиції, застосовуючи заборонене озброєння

За минулу добу на Донбасі бойовики 16 разів порушили режим перемир'я, застосовуючи зброю заборонених мінськими домовленостями калібрів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Так, окупанти обстріляли позиції сил ООС з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" бойовики обстріляли позиції ВСУ 14 разів. Зокрема, неподалік Пісків і Оріхового окупанти вели вогонь з 120 мм мінометів. Тричі під обстріл з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї потрапили українські військовослужбовці неподалік Богданівки.

Також бойовики двічі обстріляли українські позиції в районі Павлополя використовуючи при цьому ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння БМП. Околиці Авдіївки окупанти двічі обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Березової з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Мар'їнки бойовики вели вогонь із станкових протитанкових гранатометів, а у Красногорівки - з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" зафіксовано два обстріли. Неподалік населених пунктів Оріхове і Луганське бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 мм.

Внаслідок обстрілів втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Луганської області розглядає більше шести тисяч кримінальних злочинів, скоєних підтримуваними Росією бойовиками незаконних збройних формувань.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader