Керівництво філії, яка відбирала постачальника харчування для "Інтерсіті", буде звільнено - "Укрзалізниця"
Керівництво філії, яка відбирала постачальника харчування для "Інтерсіті", буде звільнено - "Укрзалізниця"

Керівництво філії, яка відбирала постачальника харчування для "Інтерсіті", буде звільнено - "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" звільняє керівництво філії "Українська залізнична швидкісна компанія" за непрозоре проведення конкурсу з харчування у швидкісних поїздах.

За результатами службової перевірки конкурсу з відбору контрагента для організації харчування у швидкісних поїздах "Інтерсіті+" встановлено грубі порушення. Про це у середу, 27 травня, повідомляє пресслужба "УЗ".

"Перевіркою доведено, що керівництво УЗШК під час відбору обмежило конкуренцію компаній. Більше того, до аукціону допущено учасників, пропозиції яких не відповідали кваліфікаційним вимогам. Найдивніше, що аукціон проведено в один раунд", - зазначив виконувач обов’язків голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Таким чином, "Укрзалізниця" не отримала реальні цінові пропозиції за право надавати зазначені послуги та, як наслідок, могла недоотримати значні кошти, хоча учасники виявляли бажання піднімати ціну далі, додав очильник "Укрзалізниці".

Як зазначається, трудові відносини з керівництвом філії "Українська залізнична швидкісна компанія" припиняються. Також до працівників компанії, які відповідали за проведення конкурсу, застосуються дисциплінарні заходи. Усі матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

"У найближчий час буде проведено прозорий та конкурентний відбір з дотриманням законодавства. Недоліки, які були встановлені під час службового розслідування, будуть усунені", - запевнив Іван Юрик.

Так, у кваліфікаційних критеріях до потенційних учасників "Укрзалізниця" врахує:

  • наявність кваліфікованого персоналу;
  • відповідного обладнання;
  • матеріально-технічної бази.

Також потенційні учасники повинні мати досвід одночасного надання таких послуг для великої кількості осіб. Аукціон буде проведено без обмежень кількості раундів.

Читайте також:

  • Для тих, хто скучив: "УЗ" випустила півторагодинне "медитативне" відео зі звуками потяга
  • Де купити квиток і кого не пустять у потяг: відповіді на головні запитання про відновлення перевезень "УЗ"
  • "Укрз алізниця" збільшила термін на покупку квитків від 1 червня
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader