Меркель відмовилася їхати до США на саміт G7: причина
Меркель відмовилася їхати до США на саміт G7: причина

Меркель відмовилася їхати до США на саміт G7: причина

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не прийняла запрошення Дональда Трампа відвідати саміт "Великої сімки" через пандемію коронавірусу. Президент США хоче провести зустріч вже у червні.

Франція не візьме участь у саміті G7

Меркель подякувала Трампу за його запрошення на саміт G7 у Вашингтоні, повідомляє Politico з посиланням на слова представника уряду Німеччини Штефана Зайберта.

Однак наразі, враховуючи загальну ситуацію з пандемією коронавірусу, вона не може погодитися на особисту участь, на подорож до Вашингтона,
– заявив Зайберт.

До слова, Трамп 27 травня повідомив, що намагатиметься провести зустріч за особистої участі усіх лідерів "сімки" біля Вашингтона 10 червня.

Зустріч лідерів G7: що відомо

  • Саміт мав відбутися у березні 2020 року. Однак зустріч скасували через стрімке поширення коронавірусу у світі.
  • У планах було провести саміт у форматі відеоконференції.
  • Трамп провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. У Білому домі повідомили, що Макрон погодився приїхати у США.
  • Прем'єр Канади Джастін Трюдо раніше зазначив, що розгляне пропозицію щодо саміту. Ранішена коронавірус хворіла його дружина, а він перебував на самоізоляції.
  • Крім того, COVID-19 був і в прем'єра Великої БританіїБориса Джонсона. Він теж наразі не дав згоди на зустріч.

Що відомо про G7?До "Великої сімки" входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція та Японія. Міжнародний клуб утворили у 1976 році.

На форумах лідерів країн G7 за участю представників Європейської комісії обговорювали та узгоджували позиції щодо актуальних міжнародних проблем.

Росію допустили до зустрічей "Великої сімки" на умовах слухача у 1991 році. А з 1997 і до 2014 група працювала як G8 ("Велика вісімка"). РФ виключили з неї у 2018 році за агресію проти України. 

Теги за темою
Коронавірус США Великобританія Новини політики Дональд Трамп Канада Еммануель Макрон Ангела Меркель Борис Джонсон Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader