Міністр оборони Таран нагородив ексрегіонала Юрія Вілкула медаллю
Міністр оборони Таран нагородив ексрегіонала Юрія Вілкула медаллю

Міністр оборони Таран нагородив ексрегіонала Юрія Вілкула медаллю

Колишнього члена КПРС та "Партії регіонів" Юрія Вілкула нагородили медаллю. Нагороду "За сприяння Збройним Силам України" Вілкулу передав міністр оборони Андрій Таран.

Таран відзначив, що Кривий Ріг, мером якого є Вілкул, допомагає військовим та робить внесок у розвиток інфраструктури 17-ї окремої танкової бригади. Про це мовиться на сайті міської ради.

Сам Вілкул стверджує, що місто створює комфортні умови для оздоровлення і реабілітації учасників АТО, а також надає підтримку родинам загиблих і полонених бійців. А нещодавно коштом міського бюджету у 17-й окремій танковій бригаді зробили ремонт казарми.


Вілкула нагородили медаллю / Фото Криворізької міської ради

Що відомо про Юрія Вілкула?Зараз Юрій Вілкул входить до складу партії "Опозиційний блок", посаду мера Кривого Рогу він обіймає з 2010 року. Його син, Олександр Вілкул, який торік брав участь у президентських виборах, у квітні передав медикам зіпсовані рукавички й маски.

Скандал за участю Юрія Вілкула

  • 17 листопада під будівлею міськвиконкому Кривого Рогу проти фальсифікації виборів мера розпочалась акція протесту, яка триває й досі. На думку мітингувальників, перемога Вілкула на міських виборах стала результатом системних порушень на декількох дільницях.
  • Дійшло до того, що через протести новообраний мер фактично не зміг дістатися до свого робочого місця. Під час спроби це зробити між Вілкулом та нардепами від "Самопомочі" і протестувальниками-бійцями АТО трапилась словесна перепалка.
  • У відповідь на звинувачення нардепа Семена Семенченка у тому, що такі, як Вілкул, "підпалили Донбас", той відповів: "Це ви підпалили Донбас, ви захоплювали Донбас, ви сепаратисти".
  • Це обурило пікетників, і Вілкулу довелося залишити будівлю міськради. Учасники акції протесту пообіцяли стояти до призначення нових виборів в місті. 
Теги за темою
Новини України Збройні сили України Скандал Северин Трач
Джерело матеріала
loader
loader