У Польщі хочуть оштрафувати російський "Газпром" на 50 млн євро
У Польщі хочуть оштрафувати російський "Газпром" на 50 млн євро

У Польщі хочуть оштрафувати російський "Газпром" на 50 млн євро

Антимонопольний орган Польщі UOKiK порушив справу проти російського "Газпрому" за відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування. "Газпрому" загрожує штраф у розмірі до 50 млн євро з-за відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування. Про це повідомляє прес-служба UOKiK.

"Президент Управління захисту конкуренції та споживачів порушив справу проти "Газпром" за відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування. "Газпрому" загрожує штраф у розмірі до 50 мільйонів євро за ненадання інформації", - зазначено в повідомленні.

Справа "Газпрому" стосується розгляду по будівництву газопроводу Nord Stream 2. Так, на початку 2020 року UOKiK попросив "Газпром" надати документи, що мають відношення до справи. Це контракти, укладені дочірньою компанією "Газпрому" з іншими компаніями, що фінансують будівництво Nord Stream 2.

Але, незважаючи на своє зобов'язання співпрацювати з UOKiK, "Газпром" не надав цю інформацію.

У польському відомстві зазначають. Що за порушення заборони концентрації без отримання згоди президента UOKiK, існує штраф у розмірі до 10% річного обороту підприємця.

Нагадаємо, справу проти "Газпрому" і ще 5 міжнародних організацій, які причетні до будівництва трубопроводу "Північний потік-2", було відкрито Антимонопольним комітетом Польщі в травні 2018 року.

Пізніше, в листопаді 2019 року, антимонопольний орган Польщі UOKiK наклав на французьку компанію Engie Energy штраф у розмірі 40 млн євро в рамках розгляду проти "Газпрому" і п'яти європейських фірм, причетних до фінансування російського проекту Nord Stream 2.

Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader