Ситуація із коронавірусом у світі погіршується – директор ВООЗ
Ситуація із коронавірусом у світі погіршується – директор ВООЗ

Ситуація із коронавірусом у світі погіршується – директор ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі погіршується. Навіть попри те, що в Європі кількість хворих знижується, загальна кількість в світі стрімко зростає.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса.

”ВООЗ отримала повідомлення про майже 7 мільйонів випадків COVID-19 у світі та близько 400 тисяч померлих”, - сказав він.

Повідомляється, що директор організації підтвердив поліпшення ситуації в Європі. Проте, за його словами, в глобальному масштабі спостерігається погіршення показників щодо поширення коронавірусу.

”Хоча ситуація в Європі поліпшується, в глобальному масштабі вона погіршується”, - констатував глава ВООЗ.

Через це він закликав усі країни залишатися на сторожі в боротьбі з пандемією.

Водночас повідомляється, що завтра, 9 червня, ВООЗ скликає онлайн-нараду з питання відстеження контактів заражених людей зі здоровими.

”Від завтра ВООЗ скликає онлайн-консультації з відстеження контактів по захворюванню COVID-19, щоб поділитися технічним та операційним досвідом, включаючи інновації в цифровій технології”, - сказав він.

Раніше повідомлялося, що станом на ранок понеділка, 8 червня, в Україні офіційно підтверджено 27 462 випадки інфікування новим коронавірусом COVID-19. Протягом останньої доби нових випадків - 463, одужали - 141, померли - 9.

Відео Коронавірусний локдаун у Європі допоміг запобігти понад 3 мільйонам смертей

Дослідники з Імперського коледжу Лондона кажуть, що коронавірусний локдаун у Європі допоміг запобігти понад 3 мільйонам смертей. За їхніми розрахунками, ізоляція людей та закриття закладів значно знизили швидкість поширення коронавірусу. Більше про коронавірус

Коронавірусний локдаун у Європі допоміг запобігти понад 3 мільйонам смертей
Джерело матеріала
loader
loader