Бойовики заблокували відновлення пропуску через лінію розмежування на Донбасі - ДПСУ
Бойовики заблокували відновлення пропуску через лінію розмежування на Донбасі - ДПСУ

Бойовики заблокували відновлення пропуску через лінію розмежування на Донбасі - ДПСУ

У середу, 10 червня, на Донбасі бойовики заблокували відновлення пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) через лінію розмежування. Людей, яких пропустили українські прикордонники, російські найманці повернули на контрольовану територію України.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Так, від 11:00, за наказом командувача ООС, прикордонники розпочали пропускні операції у КПВВ "Мар’їнка" (Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область).

"За регламентований час роботи, від 11:00 до 14:00, у вищевказаних КПВВ прикордонники оформили та пропустили понад десяти громадян, які мали намір потрапити на тимчасово окуповану території України. Однак, протримавши декілька годин перед блокпостами, бойовики без пояснення причин повернули цих громадян на контрольовану територію України", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними ДПСУ, 10 червня у КПВВ прибуло понад 100 людей, серед яких значна кількість людей похилого віку та діти.

Ще четверо осіб, які прослідували через КПВВ "Мар’їнка", ще й досі очікують перед блокпостом російських найманців. Всі інші повернулися на підконтрольну територію України.

Як повідомлялося раніше, майже тисяча людей від самого ранку зібралися біля пунктів пропуску "Мар'їнка" і "Станиця Луганська" на Донбасі, де об о 11 годині мали відкриття адміністративного кордону, але жодна людина так і не перетнула його через бойовиків.

Відео Відкриття КПВВ на Донбасі: біля "Мар'їнки" утворилися черги

Сотні людей від самого ранку зібралися біля пункту пропуску "Мар'їнка" на Донеччині. Об о 11 годині анонсували відкриття КПВВ. Утім, жодну людину на окуповану територію бойовики не пропустили. Чому люди не можуть перетнути лінію розмежування – у сюжеті.  

Відкриття КПВВ на Донбасі: біля "Мар'їнки" утворилися черги
Джерело матеріала
loader
loader