У омбудсмана розповіли, кого бойовики пропустили через лінію розмежування на Донбасі
У омбудсмана розповіли, кого бойовики пропустили через лінію розмежування на Донбасі

У омбудсмана розповіли, кого бойовики пропустили через лінію розмежування на Донбасі

У середу, 10 червня, бойовики зірвали процес часткового відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування на Донбасі. Серед усіх охочих потрапити на окуповану територію російські найманці пропустили лише чотири людини ромської національності у Донецькій області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу омбудсмана України на своїй сторінці у Facebook.

"Уповноважена ВРУ з прав людини засуджує дії представників органів окупаційної адміністрації, які діють на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, спрямовані на зрив процесу пропуску громадян через лінію зіткнення командувачем Операції об’єднаних сил прийнято рішення про часткове відкриття 10 червня окремих КПВВ для пропуску громадян через лінію зіткнення з гуманітарною метою. Проте, представники незаконних збройних формувань, які здійснюють пропуск осіб через КПВВ з боку тимчасово окупованих територій, заблокували цей процес", - йдеться в повідомленні.

Так, як наслідок, за даними відомства, із 60 громадян, які перебували в черзі для перетину КПВВ "Мар’їнка" (Донецька область) бойовики пропустили лише 4 особи ромської національності.

Водночас, на КПВВ "Станиця Луганська" (Луганська область) своєї черги очікувало 70 осіб, з них 6 пройшли через українські КПВВ, але вимушені були повернутися назад, оскільки з боку тимчасово окупованих територій пропускні пункти були закриті на вхід.

"Уповноважений ВРУ з прав людини засуджує такі дії, адже вони є грубим порушенням норм міжнародного права та призвели до зриву процесу відкриття КПВВ", - зазначається у повідомленні.

Також омбудсманка Людмила Денісова закликала міжнародні гуманітарні організації, які мають доступ до цих територій, усіма можливими способами сприяти у відкритті пропускних пунктів з боку тимчасово окупованих територій.

❗❗Уповноважений ВРУ з прав людини засуджує дії представників органів окупаційної адміністрації, які діють на тимчасово...

Опубликовано Офіс Омбудсмана України Среда, 10 июня 2020 г.

Нагадаємо, що на КПВВ "Станиця Луганська" бойовики відмовилися надати згоду на пропуск людей і встановили протитанкові споруди.

Відео На КПВВ "Мар'їнка" не впускають людей на окуповану територію

Сотні людей від самого ранку зібралися біля пункту пропуску "Мар'їнка" у Донецькій області. Об 11:00 анонсували відкриття КПВВ. Утім, до цього часу жодну людину на окуповану територію не пропустили. Чому люди не можуть перетнути лінію розмежування – у прямому включенні. Більше про війну на Сході України

На КПВВ "Мар'їнка" не впускають людей на окуповану територію
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader