ЄС звинуватив Росію та Китай у масовому поширенні дезінформації про коронавірус
ЄС звинуватив Росію та Китай у масовому поширенні дезінформації про коронавірус

ЄС звинуватив Росію та Китай у масовому поширенні дезінформації про коронавірус

Європейська комісія опублікувала звіт щодо поширення інформації про коронавірус у Європі. Окрему увагу там приділили Росії та Китаю, яких назвали головними дезінформаторами.

Як йдеться у звіті, Росія та Китай за допомогою неправдивої та оманливої інформації про коронавірус в ЄС намагалися "підірвати демократичні дебати" та покращити власний імідж. Про це заявила заступник голови Єврокомісії Вера Юрова, передає Bloomberg.

Пандемія "показала нам, що неправдиві відомості можуть завдати серйозної шкоди, навіть вбити громадян і можуть підірвати реакцію органів державної влади, а також послабити вжиті заходи", йдеться у звіті.

Наприклад, дезінформація навколо можливої вакцини проти COVID-19 продовжує процвітати. І, можливо, ускладнить процес вакцинації після того, як вакцина стане доступна,
– заявили в ЄС.

У доповіді ЄС кажуть, що сталася "безпрецедентна інфодемія", яка підживлює "найосновніші тривоги людей", оскільки більшість з них були змушені залишатися в умовах соціальної ізоляції і повертатися до більш активного використання соціальних мереж для доступу до інформації.

"З огляду на новизну вірусу, прогалини в знаннях виявилися ідеальним грунтом для поширення неправдивої або такої, що вводить в оману, інформації", – відзначили у звіті ЄС. 

Висновки ЄС щодо Китаю та Росії ґрунтуються на окремому дослідженні закордонного та дипломатичного крила комісії. При цьому зазначається, що є офіційні докази "узгоджених дій" офіційних китайських джерел, метою яких було зняти з Китаю вину за пандемію.

Зазначається, що російська та китайська пропаганда активно тисла на "страхи та сумніви людей", була спонсорована цими державами.


Правда і міфи про коронавірус / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Росія Коронавірус Євросоюз Китай Коронавірус в Україні Здоров'я Новини політики Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader