Під час операції з видалення пухлину з лівої скроневої частки головного мозку 60-річна італійка готувала фаршировані оливки по-асколански.Операція минула успішно, оливки теж вийшли смачними, повідомляє італійське інформагентство ANSA.Пухлину видаляла команда з 11 лікарів госпіталю в місті Анкона, що біля узбережжя Адріатичного моря. За словами нейрохірурга, який оперував жінку, все "минулося дуже успішно".Він також додав, що за годину, поки тривало видалення пухлини, пацієнтка встигла зробити 90 фаршированих оливок. Пацієнтка готувала оливки по-асколански: згідно з рецептом, їх фарширують начинкою з м'ясного фаршу, овочів і сиру, після чого обсмажують у фритюрі.Лікарня в Анконі за останні роки здійснила понад 60 операцій на головному мозку без наркозу. На одному з етапів пацієнтів просять чимось зайнятися, щоб стежити за роботою мозку і мінімізувати можливі збитки хірургічного втручання. Ще один пацієнт, наприклад, попросив дивитися мультфільми, але зазвичай люди вважають за краще грати на музичних інструментах.У 35-річної львів'янки видалили кистому вагою понад 40 кг. Це найбільше стороннє утворення, з яким стикнулись львівські медики.