Тернополю і трьом районам області рекомендують посилити карантин через коронавірус
Тернополю і трьом районам області рекомендують посилити карантин через коронавірус

Тернополю і трьом районам області рекомендують посилити карантин через коронавірус

Фахівці рекомендують посилити карантин у Тернополі, Тернопільському й Збаразькому районах. Жорсткіші обмеження надалі продовжили ще у Кременецькому районі області.

Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба облдержадміністрації. Карантин посилюють для того, аби не допустити другої хвилі захворюваності.

Що рекомендує комісія

На цих територіях рекомендують розглянути питання призупинення введення адаптивного карантину. Справа у тому, що показник інцидентності у зазначених регіонах перевищує допустиму норму.

В Україні наразі діє адаптивний карантин, однією з ознак якого є інцидентність. Тобто кількість нових хворих за останні 7 днів на 100 тисяч населення не повинен перевищувати цифру 12.

Натомість у Шумському районі, де впродовж тижня немає нових захворювань на COVID-19, відбудеться послаблення карантинних обмежень.

Зауважимо, що станом на 10 червня на Тернопільщині зафіксовано 1 313 випадків COVID-19, з них 26 – летальних, а 987 людей одужали.

Загалом в Україні черговий етап пом'якшення карантину в Україні почався 10 червня. Відкриваються культурні заклади, можна проводити концерти і відпочивати у санаторіях. Однак не в усіх областях зможуть застосувати ці послаблення.

Які області України не готові послабити карантин – список за посиланням.


Послабення карантину в Україні з 10 червня / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Новини України Коронавірус в Україні Карантин Здоров'я Новини політики Тернопіль Анастасія Зазуляк
Джерело матеріала
loader
loader