Венедіктова поскаржилася на тиск з боку Порошенка
Венедіктова поскаржилася на тиск з боку Порошенка

Венедіктова поскаржилася на тиск з боку Порошенка

Захист Петра Порошенка заявив, що повідомлення про підозру нардепові має вручати особисто генеральний прокурор. Водночас Ірина Венедіктова поскаржилася на тиск зі сторони п'ятого президента і наголосила, має всі законні підстави доручити іншим прокурорам здійснити письмове повідомлення про підозру.

Генпрокурорка додала, що це передбачено кримінально процесуальним кодексом України. Про це вона повідомила у своєму відеозверненні, передає 24 канал. 

Вона підкреслила, що вимагати повторно повідомити про підозру фактично означає повторне вчинення процесуальної дії, яка вже була виконана у присутності адвокатів депутата у приміщенні ДБР.

Генпрокурорка зазначила, що повідомлення про підозру відправлене Порошенку поштою. Далі ініціює обрання запобіжного заходу в суді.

Венедіктова поскаржилася на тиск з боку Порошенка: дивіться відео

Що відомо про справу проти Петра Порошенка

  • П'ятого президента підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного указу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.
  • Зранку Порошенко поїхав до ДБР на допит, однак там йому оголосили підозру. Після цього п'ятий президент поїхав до офісу генпрокурора.
  • За словами адвоката Порошенка, вручати підозру народному депутату може тільки генеральний прокурор. Своєю чергою у ДБР відзначили, що розв'язують питання щодо обрання Порошенка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою
Теги за темою
Новини України Новини політики Скандал Петро Порошенко ДБР Северин Трач
Джерело матеріала
loader
loader