Голова Укрпошти заявив про готовність продати головний сортувальний центр
Голова Укрпошти заявив про готовність продати головний сортувальний центр

Голова Укрпошти заявив про готовність продати головний сортувальний центр

Голова Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що вони планують продати головний сортувальний центр, який розташований в Києві біля залізничного вокзалу.

Натомість, самі хочуть перебратися за центр міста. Про це Смілянський розповів в ефірі 24 каналуу програмі "Що це було".

За його словами, через те, що головний сортувальний центр розташований у центрі міста – це створює зайвий трафік у Києв. 

"Наш головний сортувальний центр, через який проходить 60% пошти країни, розташований біля залізничного вокзалу. 15 тисяч квадратних метрів, 3 гектари землі. Навіщо, аби в центр Києва з'їжджалися авто з усієї країни?", – поясний голова Укрпошти.

Смілянський додав, що об'єкт головного сортувального центру варто продати на забудови, офіси для IT-компаній, куди змогли б приїжджати люди з-під Києва на електричках.

"А ми собі побудуємо сучасний новий сортувальний центр за межами міста, зменшимо трафік в Києві і зможемо таким чином профінансувати наше майбутнє", – підсумував голова Укрпошти.

Довідка. В листопаді 2019 року ухвалили закон, який надав держкомпаніям право продавати непрофільне майно. Відтоді Укрпошта за тижденьзаробила 90 мільйонів, продавши склади під Києвом і Львовом. Окрім того, за 2019 рік Укрпошта заробила 60 мільйонів, здаючи в оренду приміщення.

Дивіться відео програми "Що це було" з Ігорем Смілянським

 

Теги за темою
Новини України Гроші Новини нерухомості
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader