Росія перекинула на окупований Донбас танки, БТРи та вантажівки: де їх помітили ОБСЄ
Росія перекинула на окупований Донбас танки, БТРи та вантажівки: де їх помітили ОБСЄ

Росія перекинула на окупований Донбас танки, БТРи та вантажівки: де їх помітили ОБСЄ

Росія продовжує перекидати на окупований Донбас військову техніку та живу силу. Робить це підпільно, але безпілотники спостерігачів все одно фіксують такі факти.

Щоб приховати переміщення окупаційних сил і засобів та проїхати непоміченим для представників ОБСЄ, ворог використовує ґрунтові дороги, минаючи офіційні пункти пропуску, йдеться у звіті української сторони СЦКК.

Однак безпілотники спостерігачів інколи помічають порушення з російської сторони:

  • щонайменше 30 тентованих вантажівок, які в’їхали зі сторони Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну урядові України територію, оминаючи офіційні пункти пропуску;
  • понад 70 вантажівок військового типу, ремонтно-евакуаційні машини, два танки Т-64 та два бронетранспортери БТР-80, які були розміщені в окупованому Луганську;
  • поблизу житлового району в місті Харцизьк виявлено зенітний ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10".

"Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення конфлікту, збільшуючи кількість озброєння та військової техніки в безпосередній близькості до лінії зіткнення, чим наражають на небезпеку мирних мешканців в окупованих ними населених пунктах", – відзначили в українській стороні СЦКК.

Окупанти використовують місцевих жителів як живий щит

Окрім вже згаданого ЗРК в Харцизьку, спостерігачі виявили фортифікаційні споруди у житлових кварталах Горлівки. У місті нещодавно виявлено вириті дві нові траншеї та збудовані захисні споруди.

Крім того, на околицях населеного пункту Широка Балка було зафіксовано приблизно 590 протитанкових мін.


Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Новини України Новини політики Війна на Донбасі ОБСЄ Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader