СБУ оголосила в розшук нападника на Стерненка Олександра Ісайкула
СБУ оголосила в розшук нападника на Стерненка Олександра Ісайкула

СБУ оголосила в розшук нападника на Стерненка Олександра Ісайкула

Підозрюваного у нападі на активіста Сергія Стерненка Олександра Ісайкула оголосили в розшук. Де він перебуває – невідомо.

Інформацію про те, що Олександр Ісайкул оголошений в розшук, з повідомленням на Службу безпеки України повідомляє "РБК-Україна".

При цьому зазначається, що у цій справі підозрюваним проходить і Іван Кузнецов, який загинув під час нападу на Стерненка.

Та варто відзначити, що в повідомленні СБУ не вказується, коли саме Ісайкула оголосили в розшук.  

Сам Стерненко за день до цього написав, що нападника не шукають, хоча йому і висунули підозру.

Активіст також звинуватив СБУ в тому, що вони дали можливість Ісайкулу втекти з України – спочатку в Молдову, потім – в Німеччину. А після того, як він став підозрюваним – до Російської Федерації.

Справа Стерненка: коротко про головне

  • На Сергія Стерненка тричі здійснювали замахи у 2018 році в Одесі. Попри те, що він просив про державну охорону, йому відмовили. 
  • Під час третього замаху активіст відбився від нападників, і в бійці смертельно порав одного з них – Івана Кузнецова. Другий нападник – Олександр Ісайкул – втік з місця події. Сам Стерненко теж отримав поранення.
  • Проросійські активісти почали вимагати засудити Стерненка за вбивство. Натомість на його захист стало чимало проукраїнських активістів, а в містах пройшли акції на його підтримку.
  • Коли Ірина Венедіктова стала генеральною прокуроркою, вона заявила про оголошення підозри Стерненку. І навіть проводила щодо цього наради з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Хоча справа про напади перебуває у підпорядкуванні СБУ, а не поліції чи прокуратури.
  • Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявляв про певний тиск на нього, щоб він оголосив підозру Стерненку.
  • СБУ таки вручила підозру активісту за статтями про умисне вбивство та незаконне носіння холодної зброї. Згодом відбудеться обрання запобіжного заходу активісту у суді, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Теги за темою
Новини України СБУ Новини політики Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader