КСУ скасував відповідальність суддів за завідомо неправосудні вироки
КСУ скасував відповідальність суддів за завідомо неправосудні вироки

КСУ скасував відповідальність суддів за завідомо неправосудні вироки

Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю про відповідальність за винесення завідомо неправосудних рішень. Про це повідомляє прес-служба суду.

Джерела в керівництві Верховної Ради заявили, що рішення було прийнято на звернення групи депутатів фракції "Опозиційна платформа - За життя". Про це повідомляє ZN.ua. Як повідомляється, після того як рішення набере чинності, буде скасована відповідальність суддів, які приймали рішення проти активістів і українських громадян під час Евромайдану.

"КСУ дійсно прийняв рішення по справі  про конституційне подання 55 народних депутатів щодо відповідності ст. 375 ККУ Конституції. І своїм рішенням суд визнав неконституційною оспорювану статтю кодексу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за неконституційність відповідальності суддів за прийняття завідомо неправомірних рішень проголосували всі члени Конституційного Суду, в тому числі і заступник голови КСУ Сергій Головатий.

За даними видання, у базі даних, яку створили активісти, знаходяться понад 330 суддів, які приймали неправомірні рішення щодо учасників Майдану. У список також включили суддів, які забороняли мирні зібрання, виносили обвинувальні вироки стосовно активістів за нібито злісний опір правоохоронцям та порушення порядку мирних зібрань, відбирали водійські права на підставі фальсифікованих документів, які виносили рішення про взяття під варту протестувальників, проведення слідчих дій. Багато суддів продовжують працювати на своїх посадах.

Теги за темою
Конституційний суд
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader