Пробне ЗНО відбудеться онлайн – а основну сесію можуть відкласти
Пробне ЗНО відбудеться онлайн – а основну сесію можуть відкласти

Пробне ЗНО відбудеться онлайн – а основну сесію можуть відкласти

Пробне ЗНО, скасоване Кабміном через погіршення епідситуації в країні, можна буде пройти онлайн.

"Ми просимо вас 15 і 17 червня не приходити на пункти проведення пробного ЗНО, окрім відповідальних за пункти та їхніх помічників, а також повідомити про це усім вашим друзям, знайомим, колегам, хто, можливо, також мав би прийти до нас у цей понеділок..

З огляду на ситуацію, що склалася, ми пропонуємо учасникам пройти тестування вдома", – мовиться у повідомленні.

Інструкція щодо порядку проходження пробного тестування:.

15 червня об 11:00 зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО, розміщеного на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.

Виконати завдання тестового зошита.

До 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Отримати свій результат за тестування.

17 червня об 11:00 зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО.

Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита.

До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Отримати свій результат за тестування.

Водночас, як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, основна сесія ЗНО може не пройти в запланований термін.

Хоча поки що ситуація дозволяє розпочати її 25 червня.

"В той же час, розуміючи тенденції, розуміючи те, що ми працюємо в режимі пом'якшення карантинних заходів, бачимо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, які реєструються щодня на території України, сьогодні Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи треба буде повернутися до цього питання в подальшому і переглянути, в разі якщо епідситуація на території нашої держави не буде дозволяти провести його у визначені терміни", – зауважив він.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader