У ДПСУ пояснили причини великих черг на пункті пропуску "Шегині" у бік Польщі
У ДПСУ пояснили причини великих черг на пункті пропуску "Шегині" у бік Польщі

У ДПСУ пояснили причини великих черг на пункті пропуску "Шегині" у бік Польщі

На пункті пропуску "Шегині" у бік Польщі відбулися великі черги з-за того, що польські прикордонники проводять більш ретельний контроль українців. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Гавеля, передає прес-служба ДПСУ.

"Вже тривалий час перед польським пунктом пропуску "Медика" спостерігається скупчення людей. Причину цього перший заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби пояснив так: черги виникають у зв'язку з тим, що при вході на територію Республіки Польща польські прикордонники здійснюють температурний скринінг, потім проводять контрольні операції і встановлюють законність підстав для перебування на території Польщі", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу українська сторона вживає заходів для розширення можливостей перетинання державного кордону громадянами, які прямують за кордон без автотранспорту, так і для поліпшення умов, в яких громадяни очікують перед прибуттям до польського пункту пропуску.

Також, в даний час ведуться переговори з польською стороною щодо відновлення руху залізничних поїздів.

Крім того, враховуючи ситуацію на єдиному пішохідному переході "Шегині", в ДПСУ просять громадян по можливості перетинати українсько-польський кордон легковим транспортом в автомобільних пунктах пропуску "Ягодин", "Краковець" і "Рава-Руська".

Нагадаємо, 16 травня відновив роботу пішохідний КПП "Шегині-Медика".
14 червня прикордонники повідомляли, що в черзі в бік Польщі на "Шегинях" застрягли близько 400 осіб. До вечора черзі зменшилися.

Джерело матеріала
loader
loader