Шмигаль заявив про другу хвилю коронавірусу в Україні
Шмигаль заявив про другу хвилю коронавірусу в Україні

Шмигаль заявив про другу хвилю коронавірусу в Україні

В Україні станом на 19 червня зафіксовано другу хвилю спалаху захворюваності на новий коронавірус COVID-19. У зв'язку з цим в усіх областях буде посилено контроль за дотриманням карантину. 

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду 19 червня.

"Ми сьогодні, фактично, отримуємо початок чергової, першої або другої, як хочете можна це називати, хвилі захворюваності на коронавірус", - висловився Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що різке збільшення кількості хворих - "надзвичайно тривожний" сигнал для України. Із головних причин - недотримання карантинних правил українцями, зокрема, це дистанція, носіння масок та дезінфекція рук. За його словами, в країні вже дві області, де наповненість профільних лікарень хворими на коронавірус понад 50%.

"Сьогодні, на жаль, черговий антирекорд із захворюваності на коронавірус. Дуже велика кількість людей перестали дотримуватися карантинних правил, вирішили, що коронавірус зник, шансів захворіти немає. І ми отримали результат - сьогодні майже тисяча хворих, які підтверджені шляхом тестування... Не можна нехтувати цими речами, не дивлячись на те, що літо, сонце, коронавірус стійкий до температури, до ультрафіолету і обирає собі нових і нових жертв", - сказав очільник уряду.

Для того, щоб стримати поширення коронавірусу, Шмигаль закликав місцеву владу виважено ставитися до послаблення карантину. За дотриманням протиепідеміологічних обмежень відтепер буде посилено контроль.

"У регіони має виїжджати для контролю керівництво МОЗ на чолі з головним санлікарем. Так само буде посилено контроль з боку Нацполіції, Держпродспоживслужба.. Ми буде діяти далі жорсткіше", - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні станом на 19 червня виявили 34 984 випадки коронавірусу.Від початку пандемії померло 985 людей. За останню добу зафіксували 921 новий випадок. Кількість одужалих сягнула вже 16 033.

Днем раніше, 18 червня МОЗ звітувало про 829 нових випадків, 23 смерті та 594 пацієнтів, які за добу одужали. 

Джерело матеріала
loader
loader