Угорщина відновила автобусний рух до України
Угорщина відновила автобусний рух до України

Угорщина відновила автобусний рух до України

Угорська сторона повідомила про відновлення пропуску через кордон пасажирських автобусів, не вимагаючи при цьому українцям і своїм співвітчизникам проходити карантин.

Про це інформує Держприкордонслужба.

«Для громадян України, які планують відвідати Угорщину, інформуємо: на карантин не відправляють громадян України, які в’їжджають у 30-кілометрову зону.

Від таких осіб не потребують додаткових підтверджуючих документів для в’їзду, але вони мають залишити територію Угорщини протягом 24 годин», - йдеться у повідомленні.

При цьому, в’їзд на територію Угорщини з метою транзитного проїзду дозволяється цілодобово за наявності в особи документа про постійне місце поживання, дозволу на перебування, посвідки на проживання, візи на тривале працевлаштування або іншого документа, що підтверджує право на тривале перебування у країні призначення, виданого офіційним органом цієї країни.

До того ж, особа має надати згоду на перевірку на наявність коронавірусу та не мати ознак підозри на інфекцію, зазначають прикордонники.

У відомстві наголосили, що українські прикордонники готові здійснювати пропуск автобусів в автомобільних пунктах пропуску, які займаються пасажирськими перевезеннями з країнами ЄС, але для відкриття сполучення треба дочекатися рішення суміжної сторони.

Вже курсують автобуси до Польщі.

Джерело матеріала
loader
loader