У Житомирській області посилили карантин: що заборонено
У Житомирській області посилили карантин: що заборонено

У Житомирській області посилили карантин: що заборонено

У Житомирській області регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила посилити карантин.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно ми завершили позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ключовими питаннями проведеної комісії стали недотримання громадянами карантинних норм та тенденція до зростання кількості хворих", - написав він.

Також Бунечко розповів про рішення, які були ухвалені під час засідання:

  • посилити контроль за дотриманням населенням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті, зокрема використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів), дотримання соціальної дистанції між громадянами, використання дезінфекційних засобів;
  • заборонити роботу закладам громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе, крім надання послуг із харчування тільки на відкритих, літніх майданчиках;
  • заборонити роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області;
  • заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів із кількістю учасників понад 10 осіб.

Водночас зазначається, що проводити релігійні заходи, богослужіння дозволено тільки за дотримання карантинних норм.

Окрім цього, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області доручено провести перевірку роботи ринків і магазинів у всій області щодо дотримання карантинних заходів, а у разі виявлення порушень - надати пропозиції щодо зупинення діяльності цих об'єктів.

"Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області, департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації та управлінню Укртрансбезпеки у Житомирській області ухвалено забезпечити контроль за дотриманням карантинних заходів під час перевезень громадян міським, приміським та міжміським транспортом", - резюмував Бунечко.

Щойно ми завершили позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій....

Опубликовано Віталій Бунечко Пятница, 19 июня 2020 г.

Нагадаємо, в Україні станом на 19 червня зареєстрували 34 984 випадки коронавірусу. За останню добу - 921 новий випадок. У Житомирській області 47 нових випадків за добу, від початку епідемії - 1201 випадок.

Джерело матеріала
loader
loader