Більше половини витрат українців – на житло та їжу, - Держстат
Більше половини витрат українців – на житло та їжу, - Держстат

Більше половини витрат українців – на житло та їжу, - Держстат

За даними головного статистичного відомства України, на продукти харчування та житла припадає більше половини трат пересічного українця. Відповідні дані були опубліковані у звіті про кінцеві споживчі витрати домашніх господарств за перший квартал 2020 року на сайті відомства.

За перший квартал поточного року були "Продукти харчування та безалкогольні напої" - 40,0%. Витрати за статтею "Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива" складають 16,3%.

Зазначається, що на алкоголь, тютюн і наркотики припадає 7,1% витрат, на охорону здоров'я – 6,0%, одяг і взуття – 4,7%, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – 3,3%, на відпочинок і культуру – 3,2%, на ресторани та готелі - 2,6%, на зв'язок – 2,5%, на освіту – 1,4%.

За перший квартал 2020 року українці потратили на продукти харчування та безалкогольні напої майже 300 мільйонів гривень, а на житло – майже 120 мільйонів гривень.

Кінцеві споживчі витрати домашніх господарств сягли 733 247 мільйона гривень.

Нагадаємо, Україна неодноразово потрапляла в десятку країн, громадяни яких витрачають на продукти найбільше, тоді як жителі Європи на ці цілі витрачають до 5% своїх доходів.

Теги за темою
Статистика
Джерело матеріала
loader
loader