Родини загиблих від коронавірусу в Україні медиків отримають по 1,5 млн грн
Родини загиблих від коронавірусу в Україні медиків отримають по 1,5 млн грн

Родини загиблих від коронавірусу в Україні медиків отримають по 1,5 млн грн

Фонд соціального страхування України (ФССУ) затвердив форми заяв на отримання одноразових виплат за кошти державного бюджету в разі інвалідності або смерті медика від COVID-19. Про це розповіли у прес-центрі фонду.

"У разі смерті медичного працівника від COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків, відповідно до рішення Уряду за кошти державного бюджету ФССУ здійснить виплату одноразової допомоги у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, що становить 1,576 млн гривень. Зазначені кошти будуть пропорційно розподілені між членами сім’ї, батьками і утриманцями", - сказано у повідомленні.

Також зазначено, що якщо медпрацівник набув інвалідності протягом одного календарного року після захворювання на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків, отримає виплату, залежно від встановленої групи інвалідності – 630,6 тис. грн (ІІІ група інвалідності), 735,7 тис. грн (ІІ група) і 840,8 тис. грн (І група).

Нагадаємо, з початку епідемії коронавірусної хвороби в Україні від спричинених нею ускладнень померли 43 медичні працівники. Підхопили вірус з початку пандемії 6138 лікарів. Із 1 вересня уряд обіцяє підвищити оклади на 25%, 50% та 70% всім медичним працівникам в залежності від категорії.

Теги за темою
епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader