Європа може не відкрити свої кордони для українців з 1 липня
Європа може не відкрити свої кордони для українців з 1 липня

Європа може не відкрити свої кордони для українців з 1 липня

З останнім збільшенням кількості нових заражень коронавирусной інфекцією Україна вийшла за рамки, які може встановити Єврокомісія для держав, звідки будуть пускати туристів у Шенгенську зону. Офіційна статистика Моз вже перевищує європейські критерії, повідомляє "Європейська правда".

Головним критерієм оцінки відкриття кордонів ЄС для мешканців тієї чи іншої країни стане кількість нових заражень в країні за останніх 14 днів по відношенню до її населенню. За даними ЗМІ, ведуться дебати про те, чи пускати в ЄС жителів тих країн, де зафіксовано менше 16 нових заражень на 100 тис. населення або менше 20 нових заражень (16 - це середній показник у країнах ЄС показник у 20 дозволить пускати більше іноземців).

Нові правила повинні запрацювати з 1 липня, до того діє бланковий заборона на несуттєві поїздки для іноземців, зокрема громадян України.

Між тим, Україна не може розраховувати ні на один з цих варіантів. За статистикою МОЗ на 24 червня за останні 14 днів виявлено 10 723 нових хворих. За оцінкою Держстату, в Україні 41,8 млн населення, а це означає, що показник інцидентності України за 14 днів складає 25,65 випадку на 100 тис. населення, що перевищує обидва встановлених ЄС критерію.

У разі якщо проект рекомендацій ЄК буде затверджений країнами-членами, це буде означати продовження заборони на в'їзд для несуттєвих поїздок (включаючи туризм) для мешканців України.

Нагадаємо, що за останню добу Україна встановила новий антирекорд за кількістю заражених коронавирусной інфекцією - 940 осіб.

Теги за темою
Україна Коронавірус Коронавірус в Україні Туризм
Джерело матеріала
loader
loader