Складатимуть окремо: Шмигаль розповів про ЗНО для абітурієнтів із затопленої Західної України
Складатимуть окремо: Шмигаль розповів про ЗНО для абітурієнтів із затопленої Західної України

Складатимуть окремо: Шмигаль розповів про ЗНО для абітурієнтів із затопленої Західної України

Школярі із Західної України, яка потерпає від повеней і підтоплень, все ж матимуть змогу скласти цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання. Тестування буде відбуватися не у визначений вже графік, тобто від 25 червня до 17 липня, а у пізніший термін. Для цих абітурієнтів визначать новий час і процедуру тестування.

Про це сказав прем'єрміністр Денис Шмигаль під час брифінгу 24 червня.

"Є окрема ситуація поза сотня дітей заблоковані і не будуть, найімовірніше, мати змогу скласти ЗНО. Це питання буде вирішене у всіх областя. Якщо така ситуація буде, з'явиться ще десь, у якійсь з областей або у якихось населених пунктах, вона буде вирішена. Ці дітки будуть мати змогу окремо скласти ЗНО. Ми визначимо час, визначимо процедуру - і також це владнаємо. Тобто не потрібно батькам перейматися. І дітям також хвилюватися щодо цього не потрібно. Це стихія. Сьогодні пріоритет - зберегти життя і здоров'я людей", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в УЦОЯО заявили, що для випускників, які мешкають у населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей, що потерпають від повені, буде додаткова сесію ЗНО, щоб не піддавати їх зараз ризикам. Для участі у додатковій сесії потрібно подати заявку.

Як повідомлялось раніше, західну Україну накрила стихія, внаслідок рясних дощів вулиці міст та сіл опинились у воді. Сотням людей довелось залишити свої будинки, зокрема з села Верховини на Прикарпатті зараз триває евакуаціялюдей.

Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху. Наразі відомо про трьох жертв стихії. 

У Мережі з'явилося відео наслідків паводків в Івано-Франківській області. 

Відео Стихійний удар: що відбувається на Буковині і Прикарпатті

Замість обійсть - озера, а на місці доріг - річки. Негода набирає обертів на Заході країни - топить Буковину, а на Прикарпатті з ночі розливається Дністер. Нині там затоплено понад 5тисяч обійсть. Під ногами в людей обвалюється дорога, мати з дітьми ледь устигають утекти. Більше - у прямому включенні з Буковини і Прикарпаття.  

Стихійний удар: що відбувається на Буковині і Прикарпатті
Джерело матеріала
loader
loader