ЄС надасть допомогу Україні в подоланні наслідків повеней
ЄС надасть допомогу Україні в подоланні наслідків повеней

ЄС надасть допомогу Україні в подоланні наслідків повеней

Європейський Союз активував Механізм цивільного захисту для забезпечення потреб України у подоланні наслідків повені. Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

В ЄС повідомили, що на запит України вже відреагувала Швеція, яка готова виділити 1,2 км бар'єрів від повеней, 250 шлангів і технічних експертів. У доповненні до шведської допомоги Європейська комісія надасть картографічні послуги у постраждалих районах через супутникову систему ЄС "Copernicus".

Також зазначається, що цілодобовий координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації Європейського Союзу знаходиться в постійному контакті з українською владою для стеження за ситуацією.

Крім того, Євросоюз готовий направляти подальшу допомогу за запитом української влади.

Нагадаємо, 25 червня Міністерство закордонних справ України звернулося до держав-партнерів НАТО і Євросоюзу з проханням про допомогу в подоланні наслідків повені в західних регіонах.

Як повідомлялося, на заході України через негоду затопило населені пункти. Детальніше почитати про підтоплення і про те, як рятувальники борються з наслідками, можна за посиланням. Зокрема, в Закарпатській обл. рятувальники евакуювали понад 200 людей, зникло газо-, електрозабезпечення, оскільки не витримали електроопори.

За попередніми даними, в області повені і зсуви завдали збитків на 176 млн грн.

Джерело матеріала
loader
loader