Є вагомі причини продовжувати діалог з Росією, – Меркель
Є вагомі причини продовжувати діалог з Росією, – Меркель

Є вагомі причини продовжувати діалог з Росією, – Меркель

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що світ не може вважати само собою зрозумілим прагнення США бути світовим лідером. Країни мають відповідно скорегувати свої пріоритети. Однак для продовження конструктивного діалогу з Росією є вагомі причини.

Своє ставлення до світового лідерства Сполучених Штатів та співпраці з РФ Ангела Меркель прокоментувала європейським виданням, пише The Guardian.

Про прагнення США до лідерства

Меркель зазначила, що світ більше не може приймати як правило прагнення США стати світовим лідером. Відповідно до цього, країни повинні скорегувати свої пріоритети.

Ми виросли з певним знанням того, що США хочуть стати світовою державою. Якби Штати зараз хотіли вийти з цієї ролі за власною волею, нам би треба було про це дуже глибоко подумати,
– наголосила канцлерка Німеччини.

Вона також прокоментувала часткове виведення американських військ з країни. "Американські війська у Німеччині допомагають захищати не тільки Німеччину і європейську частину НАТО, а й інтереси США", – пояснила Меркель.

Водночас додала, що Німеччині варто було б більше витрачати на оборону, попри прогрес за останні роки.

Про співпрацю з Росією

Лідерка Німеччини визнала закономірність агресивної поведінки Росії. Зокрема, згадала про "кампанії з дезінформації" та вбивство чеченця Зелімхана Хангошвілі в Берліні.

Однак зазначила, що співпрацю з РФ все ж не потрібно припиняти.

Є вагомі причини продовжувати конструктивний діалог з Росією. У таких країнах, як Сирія і Лівія, які є у безпосередній близькості від Європи, стратегічний вплив Росії великий, 
– пояснила вона.

Та додала, що продовжуватиме робити все для співпраці з Росією.

Ставлення Меркель до США та виведення американських військ з Німеччини

  • У минулому часто говорила про своє захоплення глобальним впливом США.
  • Виступаючи перед Конгресом у 2009 році, Меркель розповіла про "неймовірний дар свободи", який східні німці отримали в результаті падіння Берлінської стіни за підтримки Сполучених Штатів.
  • Навіть за часів президентства Барака Обами німецькому уряду дорікали за низькі військові витрати. Згодом уже за часів Дональда Трампа критика лише посилилася.
  • Нещодавно американський президент підтвердив плани США вивести 9500 американських військових з баз у Німеччині.
Теги за темою
Росія США Новини політики Ангела Меркель Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader