Порошенку оберуть запобіжний захід: що зараз відбувається під судом
Порошенку оберуть запобіжний захід: що зараз відбувається під судом

Порошенку оберуть запобіжний захід: що зараз відбувається під судом

Печерський райсуд Києва 1 липня відновлює засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петрові Порошенку. Початок засідання о 14:00, проте вже зараз на місці монтують сцену для виступів, очевидно, на підтримку політика.

Що відомо про справу Порошенка

Запобіжний захід Порошенку обиратимуть у справі, за якою Офіс генпрокурора оголосив нардепові підозру 10 червня, повідомляє 24 канал. Йому закидають тиск на голову Служби зовнішньої розвідки у 2018 році: нібито Порошенко таким чином домігся призначення першим заступником глави СЗР Сергія Семочка.

Спершу прокуратура наполягала на взятті під варту Порошенка на період досудового розслідування з альтернативою застави в розмірі 10 мільйонів гривень. Проте у процесі першого судового засідання прокурори попросили змінити клопотання. Тож наразі прокурори наполягають на особистому зобов’язанні Порошенка.

Додамо, що запобіжний захід Порошенку обирає скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році виніс обвинувальний вирок Юрію Луценку, а в 2019 році ухвалив рішення на користь Андрія Портнова, задовольнивши його позов на 7 мільйонів гривень до Міністерства юстиції та Держказначейства (за шкоду, нібито завдану репутації).

Що відбувається під судом у справі Порошенка

Біля будівлі Печерського суду планують зібратися люди на підтримку політика. Вже монтують сцену, проте наразі там нелюдно, присутні здебільшого правоохоронці.

Суд над Порошенком 1 липня фото що відомо
Під Печерським райсудом монтують сцену / Фото Анни Брикової (24 канал)

Суд Порошенко запобіжний захід що відбувається фото
Ситуація під судом, де оберуть запобіжний захід Порошенку / Фото Анни Брикової (24 канал)

Додамо, що 1 липня також може відбутися допит Порошенка в ДБР в іншій справі – про призначення членів Вищої ради правосуддя. На допит Порошенка викликали 30 червня, проте адвокат Ігор Головань заявив, що допит відбудеться 1 липня.

Теги за темою
Новини України Новини політики Петро Порошенко Ірина Кошанська
Джерело матеріала
loader
loader