Українці стали їсти менше сала
Українці стали їсти менше сала

Українці стали їсти менше сала

Приблизно 15 кілограмів сала з'їдає за рік середньостатистичний українець.Водночас, за даними асоціації М'ясної галузі, житель ЄС близько 45 кілограмів, повідомили в ефірі 1+1.Аналітики кажуть, що в Китаї вживають близько 40 кілограмів сала на рік. У Білорусі - 38, а в Росії - 30 кілограмів.Зменшення споживання сала в Україні привело також до скорочення галузі. Зараз в Україні тримають всього близько 5 мільйонів свиней, а ще п'ять років тому ця цифра наближалася до 8 мільйонів.На думку експертів, за найоптимістичнішими прогнозами така тенденція збережеться в найближчі 10 років.Загальне подорожчання цін на харчові продукти у травні порівняно з квітнем становило 1,2%. Найсильніше подорожчання зачепило курячі яйця.Однак деякі групи продуктових товарів стали трохи дешевшими. Молоко і молочні продукти, масло, соняшникова олія, цукор, сало, м'ясо та вироби з нього знизилися в ціні на 0,2-1,6%.

Джерело матеріала
loader
loader