У світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу
У світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу

У світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу

Зараз у світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу. Про Це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, передає DW.

"Найперспективнішою є вакцина AZD1222, розроблена Оксфордським університетом. Вона першою вступила в третю фазу клінічних досліджень, що означає, що її випробують на більшій кількості людей для з'ясування її безпеки. Ще п'ять потенційних вакцин знаходяться у другій фазі випробувань, коли дослідження проводяться на меншій кількості людей з конкретними захворюваннями. У першій фазі зазвичай вакцини тестуються на здорових людях - для перевірки безпеки", -  йдеться в повідомленні.

Поки вчені не можуть передбачити, чи буде якась вакцина доступна до кінця цього року. Зазвичай на розробку вакцини потрібно від 10 до 15 років, втім глобальна пандемія коронавіруса стала причиною безпрецедентних зусиль фармацевтичних компаній і дослідників по всьому світу для розробки вакцини проти Covid-19.

Раніше повідомлялося, що вчені досліджували нову мутацію коронавіруса і заявляють, що вона поширюється швидше, ніж попередня, але переноситься легше. Біологи вважають, що нова мутація G614 майже повністю замінила першу версію, поширену в Європі і США, під назвою D614.

За станом на ранок 3 липня, в Україні Covid-19 захворіли 46 763 осіб, 20 558 - одужали (+505 за добу), 1 212 - померли (+27 за добу).

Теги за темою
пандемія епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader