Суд по МН17 відхиляє клопотання захисту про додатковий запит до НАТО
Суд по МН17 відхиляє клопотання захисту про додатковий запит до НАТО

Суд по МН17 відхиляє клопотання захисту про додатковий запит до НАТО

КИЇВ. 3 липня. УНН. Суд у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році відхиляє клопотання захисту про додатковий запит до НАТО про наявність даних з літаків AWACS, передає кореспондент УНН.

"Такі дані недоступні, і тому розумно виключити, що новий запит призведе до інших висновків. Так що цей запит відхилений", - сказав головуючий суддя Хендрік Стейнхаус.

У той же час суд погодився з клопотанням захисту про додатковий запит про надання супутникових знімків.

"Інтерес до перегляду супутникових зображень і включення їх в файл очевидний, і, тим не менше, суд обумовлює, що з осені 2016 року обвинувачення не вживало ніяких спроб перевірити, чи можна публікувати супутникові зображення для цього кримінального провадження. Повторний запит виправданий по відношенню до тих органів в суді, які передадуть справу на розгляд ... для перевірки того, якою мірою супутникові знімки можуть бути доступні", - додав суддя.

Нагадаємо, попереднє слухання відбулося 26 червня. На ньому виступала сторона звинувачення, відповідаючи на аргументи захисту підозрюваного Олега Пулатова.

На їхню думку, нові свідчення несумісні з доказами в матеріалах справи, що стосуються типів пошкодження, які залишилися на уламках літака, кабіні пілота, тілах загиблих, а також даних з радарів і перехоплених телефонних розмов.

Також прокуратура не захотіла повторного дослідження даних з радарів, так як це не принесе нових результатів, і запропонувала почати розгляд справи по суті в лютому-березні 2021 року.

Заслуховування родичів в такому випадку може відбутися в травні-червні 2021 року.

Під час засідання суду раніше адвокати клопотали про допити понад 100 осіб, так чи інакше пов'язаних з підготовкою матеріалів справи або які фігурують в ній. Адвокати раніше вимагали проведення більшої кількості розслідувань у справі і висловили сумніви в достовірності поточної версії прокуратури.

Крім того, захист підозрюваного в катастрофі росіянина Пулатова розглядав "український сценарій з "БУКом".

Теги за темою
Україна Донбас Суд Нідерланди
Джерело матеріала
loader
loader