Уряд розглядає варіант зі змішаною формою навчання під час карантину
Уряд розглядає варіант зі змішаною формою навчання під час карантину

Уряд розглядає варіант зі змішаною формою навчання під час карантину

Під час карантину, якщо він продовжиться в новому навчальному році, Міністерство освіти і науки може запровадити змішану форму навчання для школярів.
Про це заявив виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет в інтерв'ю виданню "LB.ua".

На його думку, діти повинні ходити в школу, але якщо епідемічна ситуація в країні буде погіршуватися, то частково все одно доведеться вчитися дистанційно.

На даний момент в міністерстві розробляють запасні варіанти, зокрема, розмірковують над імовірною змішаною формою відвідування школи - частково онлайн. Також розглядають варіант навчання у дві зміни.

"Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знову дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі. Ми розробляємо запасні варіанти. Можливо, змішана форма відвідування школи - частково оффлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не тільки безпеки санітарних умов, але і умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію", - розповів Шкарлет.

Він також заявив, що встиг поспілкуватися з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта - це не зовсім освіту.

"Якщо в сім'ї один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша школа, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звичайно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба заробляти на життя. Це величезна соціальна проблема. Якщо у нас буде тільки дистанційне навчання - буде соціальне сирітство", - зазначив Шкарлет.

Нагадаємо, що наприкінці червня у Міністерстві освіти повідомили, що новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня. Від обов'язкової дистанційної форми навчання на той момент вирішили відмовитися.

Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader