Намагалися втекти із СІЗО: у Чернігові неповнолітні напали на працівника слідчого ізолятора
Намагалися втекти із СІЗО: у Чернігові неповнолітні напали на працівника слідчого ізолятора

Намагалися втекти із СІЗО: у Чернігові неповнолітні напали на працівника слідчого ізолятора

З Чернігівського СІЗО намагалися втекти двоє неповнолітніх ув’язнених. Вонинапали на співробітника слідчого ізолятора, завдали йому тілесних ушкоджень та заволоділи ключем. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора вимагає усунути порушення режиму, порядку та умов тримання неповнолітніх в установах попереднього ув’язнення. Ювенальні прокурори звернулися до Департаменту з питань виконання покарань Міністерства юстиції України та ініціювали проведення службового розслідування за фактом вчинення неповнолітніми, які утримуються у Чернігівському слідчому ізоляторі, замаху на втечу із застосуванням насильства. Одночасно за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 393 КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, під час конвоювання режимною територією установи двоє неповнолітніх ув’язнених, що перебувають під вартою за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, напали на співробітника СІЗО, завдали йому тілесних ушкоджень, заволоділи ключем та намагалися втекти з установи, однак були зупинені.

У пресслужбі зазначають, що спроба втечі стала можливою через відсутність належного контролю за встановленим режимом, умовами тримання та охороною взятих під варту неповнолітніх.

"Уповноваженим посадовим та службовим особам слідчого ізолятора було відомо, що один з неповнолітніх належить до групи ризику як схильний до втеч. Однак ця інформація ними ігнорувалась. Поза увагою залишено соціально-виховну, індивідуально-профілактичну та психологічну роботу з підлітками. Жодних заходів до запобігання вказаної події не вжито", - зауважили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 22 травня у Чорноморськупідлітки побили дівчинку з інвалідністю та виклали відео знущань в Інтернет. Правоохоронці кваліфікували подію як хуліганство.

Джерело матеріала
loader
loader