У Росії затримали колишнього українського футболіста і звинуватили його в шпигунстві
У Росії затримали колишнього українського футболіста і звинуватили його в шпигунстві

У Росії затримали колишнього українського футболіста і звинуватили його в шпигунстві

У Москві заарештований український футболіст Василь Василенко, якого ФСБ РФ звинувачує в шпигунстві на користь України. Про це російському виданню ТАСС повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Співробітники ФСБ Росії за участю російських правоохоронних органів встановили причетність громадянина України Василенка Василя Івановича до вчинення злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"). Йому пред'явлено звинувачення, він міститься в одному зі столичних СІЗО", - розповіло джерело.

Як відомо, Василь Василенко є громадянином України, з 1992 по 2001 рік грав на позиції захисника у командах "Таврія" (Новотроїцьке), "Торпедо" (Мелітополь) та "Дружба" (Бердянськ).

Він був арештований в Москві ще в жовтні 2019 року за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 226.1 КК РФ ("Незаконне переміщення через кордон сильнодіючих, отруйних, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин чи боєприпасів"). Навесні цього року обвинувачення було перекваліфіковано на шпигунство. Про арешт українця стало відомо тільки зараз, оскільки він не оскаржив жодна з постанов про продовження арешту, як і сам факт арешту.

У свою чергу в Міщанському суді Москви повідомили, що 19 червня 2020 року термін арешту постановою районного суду Василенко був продовжений до 24 вересня нинішнього року. Деталі кримінальної справи щодо підслідного містять гриф "таємно". Згідно санкції статті про шпигунство, Василенко загрожує до 20 років позбавлення волі.

Теги за темою
Україна Росія затримання ФСБ
Джерело матеріала
loader
loader