Поїздка Порошенка на Мальдіви: Про підозру повідомили екс-прикордоннику
Поїздка Порошенка на Мальдіви: Про підозру повідомили екс-прикордоннику

Поїздка Порошенка на Мальдіви: Про підозру повідомили екс-прикордоннику

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби за вказівку пропустити через державний кордон п'ятого президента України Петра Порошенка і членів його сім'ї "поза існуючого пункту пропуску". Про це повідомили в прес-службі ДБР.

"Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, при процесуальному керівництві прокурорів Офісу генерального прокурора, повідомили про підозру колишнього керівника військової частини Державної прикордонної служби України. Екс-прикордонник підозрюється у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене службовою особою з використанням службового становища (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

За даними попереднього розслідування, підозрюваний, перебуваючи на посаді керівника військової частини Державної прикордонної служби України, у січні 2018 року, всупереч існуючому порядку, дав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України п'ятого президента України, членів його сім'ї та інших осіб для організації відпочинку поза існуючого пункту пропуску.

Зараз слідчі ДБР перевіряють причетність підозрюваного та інших осіб з числа керівництва Державної прикордонної служби України та Управління державної охорони України до переправлення через державний кордон України колишніх високопосадовців без проходження належної процедури паспортного і митного контролю поза межами пункту пропуску".

Нагадаємо, 6 серпня ДБР відкрило справу проти Петра Порошенка за його поїздку на Мальдіви у січні 2018 року. Слідчі відкрили справи за статтями "Службове підроблення", "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" і "Використання завідомо підробленого документа". 

8 липня Печерський районний суд в середу почав третє засідання по обранню запобіжного заходу п'ятого президенту Петру Порошенку. Кримінальне провадження проти Порошенка стосується призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Теги за темою
Петро Порошенко ДБР
Джерело матеріала
loader
loader