Можливе вторгнення Росії з Криму: що кажуть у Херсонській ОДА
Можливе вторгнення Росії з Криму: що кажуть у Херсонській ОДА

Можливе вторгнення Росії з Криму: що кажуть у Херсонській ОДА

У Херсонській ОДА прокоментували заяви про можливе вторгнення РФ на Херсонщину зі сторони анексованого Криму. Місцева влада обговорює питання з керівництвом оперативного командування "Південь", Генеральним штабом. Також щодо цього заплановане засідання парламентського профільного комітету.

Що кажуть у Херсоні про можливу атаку РФ

Очільник Херсонщини Юрій Гусєв заявив 7 липня про заплановане виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомляють "Крим.Реалії".

Ми розглядатимемо комплекс заходів, які потрібні для того, щоб Херсонщина була захищена,
– заявив Гусєв.

Де саме пройде засідання, очільник області не уточнив.

За його словами, останнім часом звучить багато питань про можливу загрозу країни-агресора зі сторони тимчасово окупованого Криму. Щодо цього влада Херсонщини активно спілкується з керівництвом оперативного командування "Південь", Генеральним штабом.

Глава ОДА також додав, що місцева влада зробить все, аби підрозділи ЗСУ, які розміщені на території області почувалися комфортно та нарощували потужність у регіонів.

Чутки щодо нової атаки Росії на Україну з Криму: деталі

  • Напад РФ у вересні 2020 під час навчань "Кавказ – 2020" прогнозують українська розвідка та деякі західні військові експерти.
  • 5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа не виключив, що російська армія спробує напасти на Херсонську область з окупованого Криму. За його словами, головною метою окупантів стане можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.
  • Водночас генерал-лейтенант та екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес казав, що після Херсона Росія може захопити й Одесу.
  • А командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що наразі немає безпосередньої загрози вторгненнявійськ Росії на територію України.
Теги за темою
Росія Новини України Верховна Рада Крим Війна на Донбасі ООС Окуповані території Україна – Росія Наталія Пристанська Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader