До закритої для туристів Греції прилетіла ще одна українка
До закритої для туристів Греції прилетіла ще одна українка

До закритої для туристів Греції прилетіла ще одна українка

Лише вчора до України почали повертатись громадяни, які вихідними полетіли до Греції, але були затримані, бо країна не відкрила кордони для наших туристів, але до аеропорту Афін прилетіла ще одна українка на відпочинок.

Про це повідомив посол Сергія Шутенко виданню «Європейська правда».

Туриста тепер з рештою українців чекає на своє повернення. «З двох рейсів, які прибули у вівторок до Афін, маємо лише одну громадянку, яка не дослухалася до рекомендацій і полетіла до Греції з туристичною метою. Її, звичайно, не пустили, і зараз вона, так само як і попередня група, чекає в аеропорту на повернення до України », - заявив посол. 

За словами українського консула, вчора ввечері співробітники консульства чергували в аеропорту, побоюючись, що на нових рейсах з України знову будуть громадяни, які поки не мають права в'їзду в Грецію.

Нагадаємо, що 17 пасажирів двох авіарейсів з України затримали в Афінах цими вихідними, бо кордони ЄС для українських громадян через карантин усе ще закриті. Люди переважно летіли на відпочинок, а потрапили до відділку поліції. У приміщеннях, де вони жили три доби, були брудні стіни, таргани і спершу не було навіть матраців. У МЗС України запевняють, що дипломатичних наслідків ця поїздка для наших громадян не матиме. Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що у затриманні українців винні авіакомпанії. 

Джерело матеріала
loader
loader