Заяви про злочини Порошенка надходять з усієї країни, - Венедиктова
Заяви про злочини Порошенка надходять з усієї країни, - Венедиктова

Заяви про злочини Порошенка надходять з усієї країни, - Венедиктова

В 2019 році Верховна Рада України зняла депутатську недоторканність. Цей процес проходив через комітет, який очолювала Ірина Венедиктова. За її словами, на неї чинився тиск, щоб не допустити прийняття даного рішення. Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора.

"За останні місяці всі підозрювані в резонансних злочинах заявили про політичні переслідування. Зараз правоохоронцями розслідується низка кримінальних проваджень проти Петра Порошенка, розпочатих за постановами судів, заяв громадян та матеріалів правоохоронних органів. У чотирьох виробництвах розслідування завершено закриттям із-за відсутності складу злочину", - сказала Венедиктова.

Вона зазначила, що біля Офісу генпрокурора немає функції дослідчої перевірки - за формальними ознаками правоохоронні органи повинні вносити до ЄРДР заяви про злочини.

"Добре це чи погано - питання до законодавця. Заяви про злочини, скоєних п'ятим президентом, надходять з усієї країни. На цьому тижні, наприклад, надійшли із Маріуполя і Рівно від звичайних громадян", - підсумувала Ірина Венедиктова.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 липня, було винесено постанова про закриття справи проти Петра Порошенка з продажу "Кузні на Рибальському".

Також повідомлялося, що Печерський райсуд Києва вирішив залишити без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу екс-президенту з-за завершення досудового розслідування у його справі.

Теги за темою
Петро Порошенко
Джерело матеріала
loader
loader