Хорватія посилила правила в'їзду для українців: як потрапити до країни
Хорватія посилила правила в'їзду для українців: як потрапити до країни

Хорватія посилила правила в'їзду для українців: як потрапити до країни

Уряд Хорватії ухвалив рішення посилити правила перетину кордонів для громадян третіх країн. Нові умови в'їзду стосуватимуться і українців.

Про це повідомляє посольство України в Хорватії.

Від 10 липня усі громадяни третіх країн, які в'їжджають до Хорватії з особистих невідкладних причин повинні здати ПЛР-тест на коронавірус або пройти двотижневу самоізоляцію. Термін самоізоляції може бути скорочений до 7 днів у разі проходження ПЛР-тесту на коронавірус за особисті кошти безпосередньо в Хорватії.

Водночас звільнитися від самоізоляції можуть громадяни, які в'їжджають для навчання, з туристичною чи іншою діловою метою. Це можливо за наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не пізніше ніж за 48 годин до в'їзду.

Нагадаємо, тернополянин розповів, як з дружиною та трьома дітьми на автівці подорожував до Хорватії. "Тисячна черга тих, хто поспішає до моря, просувається дуже швидко, працівниці кордону реально бігають між рядами авто, швидко перевіряючи і збираючи паспорти", - зазначив чоловік. 

Відео Європейські відпустки відкладаються: українці не зможуть їздити до країн ЄС після 1 липня

Кордони ЄС та Шенгенської зони залишаться закритими для українців і після 1 липня. Це передбачає проект рішення ЄС про поступове відновлення подорожей та туризму. України в списку країн, із якими ЄС дозволить відкрити кордони, немає. Матеріал кореспондента Радіо Свобода Григорія Жигалова.  

Європейські відпустки відкладаються: українці не зможуть їздити до країн ЄС після 1 липня
Джерело матеріала
loader
loader