На передовій загинув український боєць: ситуація на Донбасі
На передовій загинув український боєць: ситуація на Донбасі

На передовій загинув український боєць: ситуація на Донбасі

Під час обстрілів у п'ятницю, 10 липня, на передовій на Донбасі загинув український військовослужбовець. Ще троє – отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні пресслужби Об'єднаних сил.

"10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси та стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил впевнено стримували агресію противника, повністю контролюючи ситуацію на лінії розмежування сторін", - ідеться в повідомленні.

Обстріли були біля населених пунктів Причепилівка, Оріхове, Троїцьке, Хутір Вільний, Новотошківське, Новолуганське, Катеринівка, Водяне, Авдіївка, Невельське, Лебединське.

За даними української розвідки, минулої доби було знищено трьох та поранено ще трьох бойовиків. Окрім того, за уточненими даними, 9 липня втрати бойовиків додатково склали ще двоє загиблих.

Зведення станом на 07:00 11 липня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 10 липня збройні формування Російської...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Пʼятниця, 10 липня 2020 р.

Від початку поточної доби, 11 липня, збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню біля Водяного на Донбасі. Обійшлося без людських втрат.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою", - запевнили в штабі ООС.

Раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв розповів, що військові розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України на різних частинах кордону, навіть одночасно.

Відео Бойовики на Донбасі заважають роботі моніторингової місії ОБСЄ - штаб ООС

Бойовики на Донбасі заважають роботі моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомляють і в самій місії, і в штабі Операції об'єднаних сил. Свої дії вороги України або не пояснюють, або аргументують різними причинами. В одних випадках кажуть, що блокпост закритий через карантин. В інших - що він просто не працює. А іноді бойовики заявляють, що не мають дозволу від своїх ватажків на пропуск місії ОБСЄ.  Регулярні - майже щоденні - перешкоди роботі спостереженої місії розпочалися наприкінці березня - після запровадження карантину. В ОБСЄ зазначають - це серйозно ускладнює спостереження за зоною бойових дій.  Більше про війну на Сході України

Бойовики на Донбасі заважають роботі моніторингової місії ОБСЄ - штаб ООС

 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader