Трамп з'явився на публіці у захисній масці - уперше від початку пандемії коронавірусу
Трамп з'явився на публіці у захисній масці - уперше від початку пандемії коронавірусу

Трамп з'явився на публіці у захисній масці - уперше від початку пандемії коронавірусу

11 липня президент США Дональд Трамп уперше від початку пандемії коронавірусу з'явився на публіці у захисній масці. Він надягнув її, коли відвідував поранених військових.

Про це пише Business Insider.

Під час візиту до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда Трамп з'явився у темно-синій масці із золотавою президентською печаткою.

Раніше в інтерв'ю Fox News він розповідав про намір надіти маску під час цього візиту, бо не хоче "нічого поширювати" та "створювати комусь проблеми". "Ні, у мене немає проблем з масками, але це потрібно робити в потрібний час", - запевняв президент.

Трамп у масці
Associated Press

Сам Трамп за часи пандемії неоднозначно висловлювався про носінням масок - попри одноголосні заяві експертів про необхідність носити їх. Так, одного разу президент США поширив у твіттері допис, де висміювали його опонента на майбутніх виборах Джо Байдена за носіння масок. Іншого разу він сказав, що "за маски", нагадує собі в них Самотнього рейнджера - і йому подобається.

Раніше наприкінці травня Трампа помітили в масці під час поїздки на завод Ford в Мічигані, але тоді він її носил лише на приватній частині фабрики і зняв перед ЗМІ. "Я не хотів доставляти пресі задоволення бачити це", - сказав він.

Наразі США посідають перше місце у світі за кількістю випадків COVID-19 - там їх зафіксували станом на 11 липня понад 3,2 млн. Уже два десятка штатів Америки повертаються на карантин, адже щодня вірус в країні діагностують у майже 40 тисяч людей. Адміністрація Трампа переконує, таке зростання  пов'язане зі збільшенням зроблених тестів.

Відео Тепер офіційно: США виходять із ВООЗ

Сполучені Штати виходять із Всесвітньої організації охорони здоров’я. Дональд Трамп анонсував вихід іще три місяці тому - тепер це рішення офіційне. Кількість випадків ковіду в світі тим часом наближається до 12 мільйонів і низка країн повідомляє про нові спалахи хвороби. Утім, повернення до карантину місцями обертається масовими протестами і вуличними заворушеннями.

Тепер офіційно: США виходять із ВООЗ
Джерело матеріала
loader
loader