Схилили коліно перед окупантом: у Донецьку перший випуск курсантів з училища бойовиків
Схилили коліно перед окупантом: у Донецьку перший випуск курсантів з училища бойовиків

Схилили коліно перед окупантом: у Донецьку перший випуск курсантів з училища бойовиків

За рік після того, як владу у Донецьку захопили проросійські бойовики, було здійснено перший набір курсантів до Донецького вищого загальновійськового командного училища. Нині, 12 липня, перші випускники схилили коліно перед окупантами і отримали свої звання.

Опісля випуску молоді хлопці поповнять лави терористів і воюватимуть проти України на фронті. Фото з випуску, посилаючись на дані з сайту окупантів, оприлюднив у телеграм-каналі Анатолій Штірліц (полковник Анатолій Штефан).

На святі особисто був присутній ватажок терористів Денис Пушилін, а також окупант Едуард Басурін. Під час церемонії вручення "дипломів" випускники схилили коліно перед окупаційними прапорами неіснуючої країни.

Випуск окупантів у Донецьку
Перший вибуск учиища бойовиків / Фото "ДАН"

Басурін вручає диплон
Яка "честь" отримати диплом з рук терориста Басуріна / Фото "ДАН"

"Сподіваюся, що кожного з цих 57 зрадників і так званих випускників-лейтенантів ДонВЗКУ в прицілі побачать мої побратими", – написав Анатолій Штирліц.

Що відомо про це училище?

Донецьке вище військово-політичне училище інженерних військ та військ зв'язку імені генерала армії Єпішева було засновано ще в далекому 1967 році.

Після розпаду СРСР і проголошення Незалежності України в 1991 році училище перепідпорядковано Міністерству оборони України і перейменовано в Донецьке вище військово-педагогічне училище.

Починаючи з 1993 року, на основі матеріальної бази училища формується Донецький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Після окупації Росією у 2015 року приватний виш був відновлений як Донецьке вище загальновійськове командне училище ВС "ДНР".
Теги за темою
Новини України Новини політики Війна на Донбасі Окуповані території Вероніка Климська Проросійські бойовики
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader