На кордоні з Угорщиною у чергах застрягли десятки пішоходів та сотні авто
На кордоні з Угорщиною у чергах застрягли десятки пішоходів та сотні авто

На кордоні з Угорщиною у чергах застрягли десятки пішоходів та сотні авто

На пунктах пропуску на українсько-угорському кордоні вдень 14 липня утворилися величезні черги через те, що Угорщина від 15 липня запроваджує обмеження в’їзду. Згідно з якими Україна потрапила до країн "червоної" зони і громадянам, із цих країн проїздзаборонений.

Про черги на кордоні повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram.

За його словами, на пункті пропуску "Чоп-Захонь" зібралося понад 200 автомобілів, які стоять у корці, щоб виїхати з України. А на пішому КПП "Лужанка" масово скупчилися громадяни, котрі теж хочуть потрапити до ЄС.

Журналіст  нагадав, що від 15 липня громадянам, які їдуть з країн "жовтої" та "червоної" зон доведеться проходити двотижневу самоізоляцію. Не проходити карантин можна за умови проходження два ПЛР-теста на виявлення коронавірусу, які зроблені за останні п'ять днів і мають негативний результат. Також обмеження не поширюються на вантажоперевезення та громадян, які їдуть транзитом. 

"Обов'язкова самоізоляція також поширюється на іноземців, які прибувають в Угорщину з "жовтої зони", а ось іноземці з "червоної зони" в Угорщину потрапити не зможуть", - зазначив Віталій Глагола. 

У ДПСУ, своєю чергою, підтвердили наявність черги. Прикордонники закликали громадян врахувати ситуацію на кордоні і пам'ятати про контроль на кордоні у порядку черги.

"Основними причинами збільшення кількості подорожуючих є можливість транзитного проїзду через територію Угорщини громадянами України, які мають право на тимчасове або постійне проживання в ЄС, а також нещодавно оголошене у ЗМІ рішення уряду Угорщини щодо посилення  протиепідемічних обмежень під час в’їзду до країни", - пояснили у відомстві.

А в Закарпатській митниці Держмитслужби уточнили, що черги спостерігаються перед пунктами пропуску для автомобільного сполучення: "Вилок-Тісабеч", "Лужанка-Берегшурань", "Косино-Барабаш", "Дзвінкове-Лонья", "Чоп-Захонь". 

Як повідомлялося раніше очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів, щов’їзд українцям на територію країн Європейського Союзуі вільне пересування країнами Шенгенської зони найближчим часом будуть заборонені. Це пов'язане із несприятливою ситуацією із захворюваністю на коронавірус COVID-19 в Україні. 

Відео Відновлення авіасполучення: куди й за яких умов можуть подорожувати українці

Українцям можна летіти до 23 країн. До них входять і ті держави, де встановлені карантинні обмеження, яких варто дотримуватися, та ті, куди потрібна віза. Найпопулярніші напрямки - це Туреччина, Сербія, Чорногорія, Єгипет, Туніс, Велика Британія та США. Проте, відпочити в Туреччині можна лише за наявності страхового поліса на випадок хвороби коронавірусу. До Хорватії пустять лише за умови підтвердженого попереднього бронювання житла. Чорногорія внесла Україну в "зелену зону", отже, додаткових документів, обсервації або тесту не потрібно. Два тижні належить провести вдома, якщо ви відпочивали в Єгипті, Албанії та Великій Британії. Нині до України та з України вже літають 14 міжнародних компаній.

Відновлення авіасполучення: куди й за яких умов можуть подорожувати українці
Джерело матеріала
loader
loader