Масове паломництво хасидів до Умані восени не відбудеться
Масове паломництво хасидів до Умані восени не відбудеться

Масове паломництво хасидів до Умані восени не відбудеться

Мер Умані Олександр Цебрій також повідомив, що в результаті переговорів та зустрічей між посадовцями України та Ізраїлю ізраїльська сторона з розумінням сприйняла скасування міжнародного паломництва до Умані цього року.
Хасиди цьогоріч не приїдуть до Умані / фото УНІАН
Хасиди цьогоріч не приїдуть до Умані / фото УНІАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Умані Олександр Цебрій.

«Результатом учасників міжвідомчої наради в приміщенні МЗС України стала спільна думка, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування у традиційному форматі є неможливим», - написав мер.

За його словами, при ухваленні рішення учасники міжвідомчої наради враховували такі фактори:

нинішню епідеміологічну ситуацію в Державі Ізраїль (належить до країн «червоної зони» через показник захворювання на COVID-19);

заборону проведення масових заходів в Україні;

навантаження на українські медичні заклади;

необхідність створення значної кількості місць для обсервації та забезпечення безпеки життя та здоров‘я як громадян України, так й іноземних громадян;

складнощі з контролем правоохоронними органами за дотриманням паломниками режиму самоізоляції.

Цебрій також повідомив, що в результаті низки переговорів та зустрічей між посадовцями обох країн ізраїльська сторона з розумінням сприйняла скасування міжнародного паломництва до Умані цього року.

«Щодо спроби політизувати питання цьогорічного приїзду хасидів до Умані, зокрема, карантинні обмеження подаються деякими організаціями, як приклад «антисемітизму», існує нагальна необхідність вироблення узгодженої державної позиції та відповідного рішення щодо організації цьогорічного відзначення Рош-га-Шана іудейською громадою», - додав мер Умані.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня Цебрій у відеозверненні до жителів Умані виступив проти приїзду паломників-хасидів на святкування Рош-га-Шана цієї осені через пандемію коронавірусу.

В Умані знаходиться могила засновника Брацлавського хасидизму – цадика Рабі Нахмана. Щороку до міста на святкування Рош-га-Шана приїздить близько 30 тис. прочан.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader