Бойовики не пропускають абітурієнтів з окупованого Донбасу в Україну: реакція Кабміну
Бойовики не пропускають абітурієнтів з окупованого Донбасу в Україну: реакція Кабміну

Бойовики не пропускають абітурієнтів з окупованого Донбасу в Україну: реакція Кабміну

В уряді звернули увагу на те, що проросійські бойовики на Донбасі не лише нехтують мінськими угодами та цинічно обстрілюють українські позиції та населені пункти, а й не пропускають в Україну абітурієнтів. Це питання зараз на особистому контролі у віцепрем’єра Олексія Резнікова.

Про ситуацію та шляхи її вирішення розповідав під час засідання Кабміну його очільник, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише 24 канал.

Є інформація про порушення щодо дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські виші. Бойовики їх не пропускають на територію вільної України. Просто у них є розуміння, що ці діти не повернуться, а лишаться в Україні і будуть вчитися та працювати тут. Адже відчувається різниця між тим, що тут і там відбувається зараз,
– наголосив він.

Шмигаль додав, що у цій ситуації необхідна негайна реакція України та робота з міжнародними партнерами. Відтак, він доручив Олексію Резнікову взяти під особистий контроль це питання, підключити до його вирішення Міністерство освіти і науки.

"Це частина стратегії деокупації, яка дасть змогу повернути дітей з тимчасово окупованих територій в український освітній та культурний простір", – додав прем’єр.

Бойовики не випускають абітурієнтів з окупованого Донбасу: коротко

  • Представники окупаційних адміністрацій на Донбасі не випускають на підконтрольну Україні територію абітурієнтів, які їдуть вступати в українські виші без ЗНО.
  • Окупанти прикриваються ситуацією з коронавірусом і радять їм вступати в місцеві заклади освіти.
  • Зараз дозвіл на перетин лінії розмежування видає так званий "міжвідомчий штаб" бойовиків.
  • Він, своєю чергою, випускає тільки тих, хто має прописку на підконтрольній території.
Теги за темою
Кабмін Новини політики Війна на Донбасі Денис Шмигаль Освіта Окуповані території Ірина Вихрущ Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader