За програмою "Доступні ліки" безкоштовно можна отримати 77 препаратів
За програмою "Доступні ліки" безкоштовно можна отримати 77 препаратів

За програмою "Доступні ліки" безкоштовно можна отримати 77 препаратів

В Україні за програмою "Доступні ліки"можна отримати безкоштовно 77 з 256 лікарських засобів безкоштовно.

Про це повідомила пресслужба Національної служби здоров'я України.

Зазначається, що препарати надаватимуть пацієнтам за рецептом лікаря в аптеці.

До програми "Доступні ліки" увійшли 187 засобів для лікування серцево-судинних захворювань, 43 для діабету ІІ типу, 15 для бронхіальної астми та  для лікування ревматичних хвороб.

Слід зауважити, що 256 ліків безкоштовно, або за невеликою доплатою українці зможуть отримати в понад вісьмох тисяч аптеках, які розташовані в різних регіонах країни. До слова, майже 20% аптек розташовані в селах та селищах міського типу.

У МОЗ повідомляють, що програмою "Доступні ліки" користується 2,3 млн пацієнтів, 441 тисяча з них проживають в сільській місцевості.

Як повідомлялося, від 1 квітня 2020 року в Україні запрацювала програма медичних гарантій. Вона передбачає для українців безкоштовний гарантований пакет медичних послуг. 

Відео Чому не можна викидати ліки і як правильно їх утилізувати

Глобальна екологічна катастрофа через ліки! Організація економічного співробітництва та розвитку приголомшила заявою: у воді більшості країн світу дослідники виявили  високий вміст фармацевтичних продуктів! Лише в США щороку більше як мільярд упаковок медичних препаратів опиняється в смітнику. Чому не можна викидати ліки і які найбільш небезпечні для нашого здоров’я – дивіться далі.   

Чому не можна викидати ліки і як правильно їх утилізувати

 

Джерело матеріала
loader
loader